Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kutyások VS macskások

2012.09.08

 

A válaszod többet elmond a személyiségedről, mint gondolnád. A Texasi Egyetem kutatói úgy döntöttek, hogy a végére járnak a kisállat-tulajdonosokat övező rengeteg sztereotípiának. Készen állsz rá, hogy megtudd, milyen vagy valójában?

 

KUTYÁSOK

 

A kutyások extrovertáltak
A magukat ebpártinak valló megkérdezettek csoportja 15%-kal kifelé fordulóbbnak bizonyult, mint a cicásoké. Ez azt jelenti, hogy jobban kedvelik a társaságot, lelkesebbek, pozitívabbak és energikusabbak.

 

 A kutyások kedvesek
Az ebszeretők 13%-kal könnyebben bíznak meg másokban, nagyobb az önfeláldozási hajlamuk, udvariasabbak és ragaszkodóbbak. 

A macskások ellenben bizalmatlanabbak a többi emberrel és kevésbé udvariasak.

 

A tipikus kutyás
Az ebek energikusak, hűségesek és alkalmazkodóak. A kutyás gazdikra is általánosságban ugyanezek a tulajdonságok jellemzőek. A kutatást vezető Sam Gosling azonban figyelmeztet: 

„Rengeteg olyan gazdi van, aki nem fog egyetérteni az eredményeinkkel, mivel a személyiség számos tényező függvénye. Nem lehet éles határvonalat húzni a cica- és kutyabarátok között, mi csak a leggyakoribb jellemzőkre próbálunk rávilágítani.”

 

A kutyatartás előnyei
„Az ember legjobb barátja” – tartja a mondás. Méretre és fajtára való tekintet nélkül egész életen át tartó szeretetre és hűségre számíthatsz tőle. Mivel közösségi lény, valósággal vágyik az emberi társaságra.
 

A kutyatartás hátrányai
Minden ebnek vannak „nem túl cuki” tulajdonságai. Ugat, ugrál, ás, morog, esetleg harap? 
Tanításra van szükség, amit akár szakemberre is bízhatsz. Persze, ez sem garantálja a szőnyegre gyártott meglepetések végleges fölszámolását...

 

MACSKÁSOK

 

A macskások idegesek
Amennyiben könnyen felhúzod magad és ideges típus vagy, előfordulhat, hogy a cicák jellemét érzed magadhoz közel állónak. 

A macskakedvelők ugyanis 12%-kal stresszesebbnek, idegesebbnek és aggodalmasabbnak vélik saját személyiségüket.

 

A tipikus macskás
Jól elvagy egyedül? Szereted az újdonságokat? Kíváncsiságod és a megszokottal szembemenő gondolkodásmódod, valamint viselkedésed igazán cicássá tesz. 

Ha nálad az egyéniség felülírja az alkalmazkodást, nem kell sokat elmélkedned, hogy megtaláld az ideális házi kedvencet!

 

A macskatartás előnyei
Nem kell sétáltatni őket vagy órákig játszani velük. Pontosan a tudtodra adják, mit szeretnének, egyébként gyakran jól elvannak egyedül. 

Mindennek ellenére nagyon sok szeretetet igényelnek, és ha dorombolva odabújnak hozzád, akkor fejedelmi érzésben lehet részed.

 

A macskatartás hátrányai
Egyes cicák imádják a társaságot, míg mások messzire bújnak az idegenek elől. Az azonban biztos, hogy mindig elérik, amit akarnak. Ne is álmodj olvasásról, ha a macskád éppen éhes vagy egy kis simogatást szeretne! Habozás nélkül lefekszik az újság közepére. 

Előfordulhat, hogy „megtámad”, tehát karmos manccsal illeti a bokádat, amennyiben valami nem tetszik neki. Ez vicces, ugyanakkor fájdalmas is tud lenni.

  

eredeti forrás : http://www.bien.hu/
jelenlegi forrás: www.beagle-club.eoldal.hu