Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Legdrágább kutyafajták

2012.07.21

 

A világ legdrágábbnak nyilvánított kutyái

 

Hong Dong a 11 hónapos Red Tibeti masztiffért közel 300 millió forintnak megfelelő összeget (10 millió kínai jüant) fizetett ki egy újgazdag kínai férfi - ekkora vagyont még soha sehol a világon nem adtak ki kutyáért. 


A világ legdrágább kutyája azonban "csak" a hatodik legdrágább kutyafajta a világon - legalábbis a legfrissebb világszintű adatok szerint, ami az átlagos eladási árak alapján rangsorolja a fajtákat. Íme a Top 10 legdrágább kutyafajta a világon (a lista évről-évre változik és egy-egy országon belül is nagy eltérések lehetségesek)


Löwchen
Ez a kicsi, hosszúszőrű kutyafajta a reneszánsz idején volt nagyon népszerű, majd a 19.században szinte teljesen kihalt. Napjainkra újra kelendő és ritka, átszámítva átlagosan 900 - 1,5 millió forint között alakult az ára.
2. Kanadai eszkimók kutya
Egy másik fajta, amit szinte teljesen kihaltnak tekintettek a világon; 1963-ben már csak egy bejegyzett kanadai eszkimó kutyát tartottak nyílván Kanadában. Ma egy kiskutyát átlagosan 1,3 millió forint körüli áron vehetünk.


 


Samoyed
Ez a közepes méretű kutyafajta eredetileg Szibériából származó terelő-szánhúzó és annak ellenére is egyre népszerűbb a világon, hogy gyönyörű megjelenéséhez nehéz kezelhetőség társul. Ára 750 ezer - 1,3 millió forint között alakul a nemzetközi piacon.

 


Cavalier King Charles spániel
Ezt a kisméretű, hosszúszőrű kutyafajtát egyszerűen csak angol törpe spánielnek nevezik, s az előző kutyákhoz hasonlóan kevésbé elterjedt hazánkban, ezt ára sem segíti, egy kölyök vételárában elképesztő különbségek vannak: 180 ezertől, 2,7 millióig is terjedhet az összeg. 


Rottweiler
Kutyafajták felkerülnek és lekerülnek a Top10-es listáról, de ez a zömök, erőteljes testalkatú kutyafajta régóta tartja magát a listán. Nemzetközi szintű átlagárát, átszámítva, 450 ezer és 1,5 millió forint közötti összegben jelölik jelenleg.

 


Tibeti masztiff

A világ legdrágább kutyája lett egy kínai milliomos révén és úgy általában igen keresett fajta a kínaiak körében az elmúlt időszakban. Ennek a dús bundájú kutyafajtának az átlagos ára világszinten 600-900 ezer forint között alakul.

 Angol bulldog
Ezeknek a masszív testfelépítésű, sokak számára ijesztő kinézetű, kedvelő által viszont gyönyörűnek tartott, de mindenképpen szeretetreméltó kutyák nyakán (átszámítva) 450 ezer-600 ezer forint közötti összegről szóló árcédula lóg.

 

 


Egyiptomi fáraókutya
Ismét egy igazi ritkaságról van szó, aminek fennmaradása – úgy tartják – annak köszönhető, hogy a föníciaiak magukkal vitték fáraókutyáikat, mikor letelepedtek Málta és Gozo szigetén. Kifejezetten ritka kutya, ez magyarázza magas árát, ami félmillió és 1 millió között mozog átlagosan. 

 Mitől függ egy kutya ára?
Számos, különböző tényező befolyásolja a fajták árát, ezek közül a legfontosabb a kutya ritkasága, különlegessége, a tenyésztési körülmények, illetve természetesen fajtán belül, hogy milyen pedigrével rendelkezik egy kutya. Meglepően nagy árbefolyásoló tényező, ha egy kutyafajtát lefotóznak egy hírességgel, ugyanis annak a fajtának azonnal megugrik a népszerűsége ezért a Top10-es lista folyamatosan változik és országonként is igen eltérő lehet.

 

eredeti forrás: http://kutya.hu/
jelenlegi forrás: www.beagle-club.eoldal.hu